tjugoåttonde augusti tvåtusentio

haunted by dreams.


.

hejsan.

Olive you and the little things you do
What two words can mean afraid to say the other three
Olive you the words are coming true
I don't know what to say but olive you


gulligaste lååten ever!

dave days - olive you ft. kimmi smiles

jag hoppas du kollar på den :)


hejdå.


glassen

hejsan. igen.

nu glömde jag skriva om just det jag skulle skriva om från början. haha.

jag skulle berätta att glassen jag åt igår var jättegod, men att jag fick jätteont i magen, vilket inte alls var roligt.
jag vet inte vad det är som gör att jag får så ont i magen, jag kan äta vanlig glass, och brukar bara få ont i magen när jag äter mjukglass (vilken är min favoritglass egentligen, så ja, jag är ganska sur).
men igår så åt jag ingen mjukglass, utan jag åt en gräddglass, och om jag är allergisk mot den med, så vet jag inte vad jag tar mig till, eftersom att det är favoritglass nummer två.

jag blir galen!

mjukglass, gräddglass och hasselnötter. vad har de tre sakerna gemensamt?

jag får nämligen allergiska reaktioner av just de tre sakerna.

ont i magen, ont i magen och andningsproblem.

inte så värst kul.

aja, jag får väl försöka hålla mig borta från dem.

hejdå. igen.

glass

hejsan.

idag har dagen inte varit alls lika stressig som igår, faktiskt har den inte varit stressig alls, vilket var väldigt bra.

dagen börajde med att jag hade sovmorgon, vilket var väldigt skönt. så jag åkte in med 08.51-bussen och var inne i stan vid 09.10. inne i stan mötte jag anna, så vi satt i värmerummet och väntade på att bussen som skulle gå till tessin skulle komma. när vi kom till tessin var nästan hela klassen redan där och väntade vid skåpen på att johan (våran samhällslärare) skulle komma och tala om vilken sal vi skulle vara i.

sedan kom han och vi gick till salen och hade lektion i samhäll - politik. vi fick ett senarium, där våran klass åkte båt och sedan så gick båten sönder och sjönk. alla elever klarade sig genom att simma till en öde ö där vi skulle klara oss själva tills vi blev räddade. vi skulle alltså skapa ett politiskt system som gick ut på att vi skulle överleva så länge som möjligt. den enda maten vi hade var bananer, och de arbetsuppgifter som fanns var att gräva en brunn, gräva en latrin och bygga en hydda.

alla kom med jättebra förslag som faktiskt skulle kunna fungera på riktigt, men jag hoppas verkligen inte att det händer på riktigt eftersom att vi bara skulle kunna äta 5 bananer om dagen och det var det enda vi skulle få också.

mitt förslag var att vi skulle bygga en båt, ta med oss så många bananer som det fick plats med/fanns, och sen försöka segla till något fastland som förhoppningsvis låg någonstans i närheten.

iallafall så fanns det många exempel på hur ön skulle "styras".

när lektionen sedan var slut kunde man stanna kvar och få reda på vad man fick för betyg på tidningen som var det sista projektet vi gjorde i ettan. min grupp, som bestod av anna, linnea och linnea, fick mvg på hela tidningen. och jag fick sedan vg, vg och mvg på mina artiklar som jag hade skrivit. jag var mer än nöjd eftersom att jag trodde att jag bara skulle få g, eller knappt det.

sedan var det lunch, potatis och purjulökssoppa, inte riktigt min favoriträtt så jag åt filmjölk istället.

efter det var det dags för matte, jag har gått snabbmatte under ettan så jag ska läsa matte c nu i tvåan, vi får väl se hur det går.

iallafall så gick janne (läraren) igenom en massa saker som skulle hända under året, eller jag tror iallafall att han gjorde det. jag lovar man kan inte lyssna på människan i mer än två minuter innan hjärnan automatiskt kopplar bort hans prat, väldigt irriterande.

efter den 50 minuter långa mattelektionen så fick vi gå en promenad till folkets hus och där hade vi sedan historia och kulturhistoria med johan och fride. några saker var riktigt intressanta, jag vet inte om det var själva ämnet eller om det är att våra medielärare gör något så att allt vi gör verkar intressant. hm...

aja, sedan klockan 16.00 var skoldagen äntligen slut och vi fick åka hem. när jag väl hade klivit av bussen i stigtomta kom jag på att jag faktiskt cyklade till skolan och det var med stor glädje som jag hoppade upp på cykeln och rullade hem.

så nu har jag ätit middag, grillkorv med pommes, eller ja kanske inte mycket till middag men aja. och nu ska jag försöka mig på samhälls läxan som vi fick idag, som ska vara klar till imorron. jag förstår den inte riktigt, men förhoppningsvis finns det någon som kan hjälpa mig..

hejdå.

meramera

nej men oj ett till inlägg.

ja jag ville bara berätta att jag nu äter en glass :)

mormors godaste heter den, det är en våffla med gräddglass och karamellsås :)

gottigott :D

hejdå.

stressigt

nej, inte nu inte. ne, men förut idag.

dagen började med att jag försov mig, eller det gjorde jag inte, men det kändes som det.
sen kom johanna och vi gick till bussen, som var full, som den alltid verkar vara nu förtiden, de nya sjuorna har inte lärt sig att de faktiskt kan ta både gripen- och tessinbussen, utan de kliver på första bästa buss, och den råkar 8 gånger av 10 vara tessin.

iallafall så åkte vi med bussen in till stan, och väl inne i stan precis innan bussterminalen, kom jag på (som tur var) att jag skulle till folkets och inte till tessin. så det vart att kliva av där och gå jättefort till folkets, där jag stötte på linnea och anna innan vi kom in, vilket var tur eftersom att jag inte visste den nya koden...men nu kan jag den :)

sen så fick jag skynda mig med att hämta block och penna innan första lektionen som var svenska.

efter svenskan hade vi tio minuters rast och sen var det dags för engelska, jag kände mig helt lost, eftersom att jag inte har pratat engelska på hela sommaren, så det var lite svårt att komma in i det igen. hoppas det går bättre på nästa lektion...

efter det var det äntligen dags för lunch, som serverades på öster. fiskpanetter med potatis och sås, väldigt gott faktiskt.

sen var det dags för första lektionen i historia, ett tråkigt ämne var det jag hade förutspått, men hade fel tack vare johan, våran underbara samhällslärare, och nu även historia :)

lektionen varade i 50 minuter, och sen var det dags att gå till tessin ha spanska. och oturligt nog så spöregnade det, så två dygnsura tjejer klev in i klassrummet där vi hade spanska, smått försenade.

jag och mikaela insåg att vi inte kommer hinna i tid till den här spanskalektionen, vilket vi inte alls gillade. men eftersom att schemaläggaren som jobbar på tessin är dum i huvudet så händer sånt här alltid oss på media, det är sånt man får stå ut med.

när spanskan äntligen var slut, var det dags att åka hem, och även nu regnade det som om någon hade öppnat en kran. bussen var smockfull så jag fick stå, men som tur var så skulle jag inte så långt.

när jag kom fram till bussterminalen så stod min buss som går hem redan på sin plats och det var en ganska lång kö in till den, samtidigt som jag såg att det redan satt en hel del folk på bussen också. men jag hittade en plats längst bak i bussen.

när bussen väl åkte iväg så började den med att åka precis som vanligt men när vi skulle svänga och och sedan åka under en bro, svängde busschauffören åt motsatt håll. så att vi var på väg tillbaka mot bussterminalen igen. vi som satt på bussen fattade ingenting, och när han sedan svängde upp mot motorvägen så började mitt minne arbeta. min pappa och jag satt nämligen häromdagen och diskuterade det nya bussbolaget i nyköping, de hade köpt in ganska stora bussar, och vi funderade på om de skulle gå under en bro som man måste åka under för att komma till sjukhuset/oppeby/skavsta/stigtomta, och jag skulle ju till det sistnämnda.

han körde alltså runt hela nyköping istället för att köra igenom den. den nästa märkliga sak som han gjorde var att när han körde av motorvägen igen och skulle svänga höger, så svängde han vänster mot bussterminalen, igen. men vi listade snabbt ut att det var för att han hade missat en busshållplats och skulle hämta upp de som stod vid den.

när vi äntligen kommit iväg så gick det jävligt snabbt, han körde som en blådåre.

iallafall kom jag av bussen vid tängsta och jag satte kurs hemmåt, när det, enengång började regna.

väl hemma var jag kall och blöt och hungrig och trött. mest av allt ville jag krypa ner i sängen och sova, men det var ju min tur att laga mat idag, så det vart att försöka komma på något vi inte hade ätit på länge och jag kom fram till kasslerknyte med ris. så mamma och jag åkte till ica för att köpa grejer och väl hemma igen började jag med maten.

eftersom att jag hade varit stressad hela dagen var jag det även nu, även fast jag inte hade bråttom.

maten blev ganska lyckad iallafall, jag brände mig bara lite och de andra verkade nöjda.

nu ligger jag i min säng och har kollat på fångarna på fortet i 45 minuter, vilket betyder att jag har bloggat ungefär lika länge. jag såg nu att jag har skrivit j*vligt mycket. är det någon som hittar den här bloggen kommer han/hon ändå aldrig orka läsa det här inlägget, men aja.

jag tror att jag gör det här för mig själv. för att jag ska kunna skriva av mig, men ändå inte behöva skämmas för eller behöva tänka på vad jag skriver.

men om det nu är någon som hittar den här bloggen, ja varsågod och läs. den är ju inte helt privat, eftersom att den ligger ute på nätet.

nej nu har jag kramp i mitt vänstra ringfinger..

hejdå.

ny blogg

hejsan.

nu börjar vi om från början igen, så får vi se hur det funkar.
jag har hört att det tar ett tag innan man kommer in i själva bloggandet,
och att de flesta har börjat om från början med sina bloggar.
så här är mitt andra försök.
jag har alltså haft en blogg förut, men jag var inte så duktig på att uppdatera den,
och när jag väl gjorde det, ja den var inte så rolig att läsa.
så, nu ska jag försöka göra ett nytt försök med en helt ny blogg :)


jag känner redan nu att det här aldrig kommer att fungera, bra sätt att starta en blogg va? haha.
ne, men jag vet seriöst inte vad jag ska skriva.

ni vet den här känslan när man verkligen vill rita av den där hunden, men man är urusel på att rita.
eller när man kollar på IDOL och man känner att man verkligen vill stå där och sjunga, men tyvärr kan man inte sätta en enda ton rätt.

ja, ungefär så känner jag just nu, fast det här med skrivandet. jag har alltit gillat att skriva, men jag har alltid haft problem med att komma på vad jag ska skriva.

ja men återberätta din dag får jag som förslag. ett väldigt bra förslag, men tyvärr så kan jag inte skriva i några andra tids-grejemojer än nutid (presens va?). det går liksom inte, jag har en förmåga att byta vad-det-nu-heter hela tiden, det är jättestörande, för jag lägger nämligen inte märke till det själv.

aja, så att skriva om vad jag har gjort under dagen, är ett dåligt exempel.

så vad ska jag skriva om? ja, varför inte vad jag har i tankarna just i detta ögonblick?

"varför måste tv:n krångla så jävla mycket?!" det är ungefär det jag tänker varannan minut, när min tv laggarfast för att det blåser så mycket ute...

klagaklagaklaga klaga lite mera. blääää.

aja, jag har ingen som helst aning om jag tänker berätta för någon att jag har en ny blogg, men vi får väl se...
det beror väl kanske på vad jag tänker skriva här i. kan ju ha den lite som en dagbok, fast med tankar.


vi hörs, förhoppningsvis.

hejsvejs :)



RSS 2.0