projektarbete...

...känner jag typ så här för:



bara så att ni vet.

Hanna

Idag fyller Hanna Timan 18 år. Grattis! <3



zuuumba

Vet inte om ni har hört talas om det, men "det är en ny träningsmetod som hjälper dig att bygga och stärka muskler, men även att gå ner i vikt. Det är superroligt, och man märker knappt att man tränar."

Eller hur var det?

Jag och Johanna har provat på det nu. Visst det är roligt men jag tror att jag skulle behöva träna upp min koordination liiiiite grann för att det ska gå lite bättre, för just nu har jag koll på varken armar eller ben, och det kan vara ganska viktigt när man ska försöka dansa.

Nu ska jag försöka förstå mig på vad exakt Bröderna Graccus gjorde, och sen plugga in det extra bra.


Sååå...hejdå :)
Länkar förresten till en video (om du inte vet vad zumba är) här.



dancing queen.

 

film.

skulle vilja rekomendera en film, egentligen till alla som går på högstadiet, men det är nog bra om de flesta andra också ser den.

Älska mig, heter den. Och kan ses här nedanför.

Filmen handlar om en tjej, hon heter alice och är 15 år. Hennes bästa kompis slutade vara kompis med henne för att kunna hänga med några av de "coola" tjejerna i klassen. Nu har hon inga vänner och blir dagligen utsatt för mobbning.

Filmen är något hemsk. Och tårar dyker upp i ögonvrån. Men den är väldigt bra gjord, för att vara en svensk film.

Hoppas ni ser på den. Den är i 6 delar, och varje del är cirka 14 minuter lång.
Här är första delen:


körkortet

neeej! det är inte fixat än. inte riktigt än. men jag jobbar på det. i måndags var jag i Norrköping och gjorde risk-ettan och risk-tvåan (även kallad "halkan"). jag var väldigt nervös inför halkan, för jag visste att det skulle bli en massa snurrande, och jag gillar inte riktigt karuseller som snurrar (eller åker upp och ner i backar heller för den delen...) så jag visste inte hur jag skulle reagera.

och att sitta och lyssna på en snubbe som pratade om något helt ointressant i tre timmar skulle väl inte heller bli sådär jättekul.

men jag hade helt fel. snubben som pratade och lärde ut var nog en av de bästa lärarna jag någonsin haft, han hamnar direkt på min topp 5-lista bland bra lärare. han delade med sig av egna erfarenheter, han förstod sig på oss, hur vi tänkte och tyckte och gjorde hela lektionen väldigt intressant att lyssna på. det var inte någon medelålders gubbe som pratade i samma tonläge och bara rabblade statisktik. det var en medelålders man som pratade med oss, inte till oss, och tog tre timmar på sig att faktiskt få in något i hjärnan på 16 ungdomar. 

jag har aldrig varit med om något liknande.

sedan var det dags för halkan. jag var grymt nervös. vi blev indelade i grupper, jag hamnade med 3 tjejer, och jag tyckte att det kändes väldigt bra. vi satte oss i bilen och träffade handledaren, han var väldigt trevlig, och lugn av sig, precis vad jag behövde i den situationen. 

han körde runt banan och visade oss hur vi skulle köra och vad som skulle hända. vi skulle testa på att köra en understyrd bil (när du svänger och det är halt så åker bilen bara rakt fram, den svänger mindre än du vrider på ratten).

vi bytte förare och en av de andra tjejerna skulle prova köra banan först. hon klarade sig utmärkt. men jag var fortfarande sjukt nervös och visste inte vad jag skulle göra åt det. mina ben skakade liksom. 

sen bytte vi förare igen, och tjej nummer två satte sig bakom ratten. det gick väldigt bra för henne också, och jag började få kontroll över min kropp igen och kände att det här faktiskt kunde bli riktigt kul.

sen var det min tur. jag gasade upp i femtio och körde in i kurvan, släppte på gasen..och bilen börjar snurra. jag fick panik och skrek: "hjälp! vad ska jag göra?!" samtidigt som jag tryckte på gasen och kopplingen och försöker på något sätt få kontroll på bilen igen.

efter vad som kändes som en evighet (max 20 sekunder) stannade bilen äntligen och handledaren frågar alla i bilen: "vad var det som hände?" tjejerna där bak var fortfarande rätt omtumblade efter snurrningen och kunde inte riktigt svara.

jag visste inte heller vad jag skulle svara men fick fram "bilen snurrade...vad gjorde jag för fel..?" då skrattade han och svarade "jag gjorde den överstyrd (då svänger bilen mer än man vrider på ratten)" och pekade på apparaten han hade i handen "du gjorde inget fel alls. Du bromsade och svängde åt andra hållet och tryckte ner kopplingen, precis som du skulle...kommer du ihåg att du gjorde det?" frågade han mig, och ärligt talat visste jag inte alls vad jag gjorde när vi snurrade. allt jag visste var att jag försökte få bilen att stanna, och jag fick den att göra det till slut. 

Det var något av det läskigaste jag gjort i hela mitt liv, men även något av det roligaste. Jag var inte alls beredd på att han skulle göra som han gjorde, och jag tror att det är det som är det bästa, man ska inte tänka när något sådant händer, utan bara agera. hjärnan vet på något sätt precis vad som behövs göras för att komma ur situationen, utan att behöva tänka ett skvatt på det. DET är något helt otroligt.



säger nog allt.



Sanna mina ord, det här e mitt liv
Ska hela vägen upp och följer min stig
När andra sjöng en dag så tar jag one take
Varje steg som jag tar leder rakt till topp
har jobbat för ett mål och en inre dröm
som i dag har fått sitt liv
Trots alla svek, tomma ord står jag fast vid min grej
och e helt ok

Petter & Stress feat. Johnel - Sanna mina ord

tilt shift

Provade Tilt Shift-effekt, blev inte helt nöjd med resultatet, men ska försöka ta lite fler bilder så att jag kan öva mer ;)


 

STHLM

Satte mig på ett tåg, mot en stor stad. Den Stora Staden.
Möttes upp av en fin vän, lagade god mat, träffade ännu en fin vän, kollade på roliga filmer halva natten, sov i en säng.
Vaknade mitt på dagen, åt frukost, åkte till ett shoppingcentrum, köpte en rutig skjorta. Åt lunch vid fikat, läste skvallertidningar, och kollade på en hemsk film.
Sov till lunch, städade, hämtades upp, tog oss söderut, förbi en mack, tankade och köpte korv.
For hem till den lilla "staden" igen. 





Jag hade med mig min lilla kompakta kamera för att jag inte riktigt orkade släpa på min system, vilket var väldigt bra, för jag lyckades bara ta ett enda kort under hela helgen, detta:




Nu sitter jag och peppar inför imorgon. Jag vill inte, men måste. Håll tummarna för mig.



Made by Me

Tjenixen!

Idag var jag på stan med Hanna och vi köpte lite grejer som kan behövas inför skolan, bland annat en kalender, penna och sen köpte jag en present till henne, hihi :)


Så.

Nu funkade det att ladda upp bilder :)

Problemet var att bilderna var förstora...de får vara max 8MB stora och mina var typ 10MB stora, och blogg.se sa liksom inte till att de var för stora utan stod bara och laddade, och laddade, och laddade. Då är det inte lätt att veta vad det är för fel...

Nej, nu skriker mamma på mig att jag måste äta. Så jag ska väl göra som hon säger.

Hejsvejs.

pic's XVIII / Kolmården

 

pic's XVII / Horsö


pic's XVI / New Foundation

 

wierd.

jag vet att jag skrev att jag skulle lägga upp bilder. men blogg.se (eller vårt sjukt långsamma internet) vill inte samarbeta.
jag väljer en bild och den laddar, och laddar, och laddar...
sist jag försökte lät jag den hålla på i tjugo minuter innan jag gav upp.

så jag ska göra ett nytt försök, typ snart.

hej så länge.

hemma-aa-aaaa

Nu så är jag hemma igen efter fyra härliga dagar ute på en ö i Östersjön.

Jag har fiskat och fått två småiga abborrar :) och sen har jag åkt en massa båt och tagit en massa biiilder :D eller kanske inte så många som jag velat ta, men vädret tillåter inte alltid så man får passa på när man kan...

Bilderna kommer så fort jag har lagt in dom på datorn och redigerat dom lite grann...jag har en massa andra bilder jag måste redigera också...aja jag har fram till på fredag på mig så ;)


Nu ska jag ta och käka något, får se vad det bjuds på här hemma :) och sen ska jag nog ta en varm och skön dusch :))))


Hejsvejs!

bloglovin'

juste!

har även skaffat bloglovin' och dom sa att man skulle klistra in en länk så här är den:

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2113130/matildaulming?claim=zmf2u9p2bpm">Följ min blogg med Bloglovin</a>

jag har inte riktigt förstått varför än, men aja ;)


såg även att det var några som kommenterat att de inte kunde följa mig där, och jag vet inte varföt det inte går "/

snabbis

hejhej klockan är typ strax efter två, mitt i natten, jag ska bara skriva lite kort (kommer antagligen inte bli så kort...) om min dag.

först vaknade jag och satte igång med att städa mitt rum.

jag åt lite lunch och väntade på att familjen Magnell skulle dyka upp.
de dök upp och vi fikade en massa gottigottgott.

sedan satt föräldrarna och delade livshistorier med varandra, de flesta kanske skulle tycka att det är ûbertråkigt, men jag tycker faktiskt att det är ganska intressant att lyssna på, att få höra om en annan person som min mamma eller pappa var för 20 år sedan, det är ganska roligt att lyssna på :)

efter det satte de igång att laga Tacos, och jag försökte förklara vad Svenska, Matte och Engelska: A, B & C var för något för en 9-åring, 12-åring och en 13-åring, inte det lättaste kan jag säga, jag tror inte de fattade något av vad jag sa utan hakade istället upp sig på att det var roligt att jag skulle börja i trean...

Sedan käkade vi oss proppmätta på Tacosen och jag tog bussen in till stan för att träffa Linn där. Vi lyssnade lite på Sahara Hotnights, snackade en massa och lyssnade på New Foundation, som jag även tog en massa coola bilder på (kommer laddas upp någon gång i framtiden, heh...). Sen vandrade vi omkring och väntade mest på att klockan skulle gå för att det var för lite tid att egentligen hitta på något innan min buss skulle brumma iväg hemåt.

Vi stannade till vid en liten korvmoj, och delade på en Langos, premiär för oss båda, och vi tyckte väl inte att det var någon höjdare precis.

Sen gick vi ner till bussterminalen och träffade en kille som började snacka med oss. Han visste inte riktigt vilken buss han skulle med, eftersom han aldrig varit i Nyköping förut, så vi hjälpte honom att hitta rätt. 

Sen kom bussen och jag åkte hem till lilla Stigtomta, den långa vägen.

nej, nu ska jag sova. godnatt.

Back On Track

Hejsan, nu är bloggen fixad så nu ska det komma regelbundna uppdateringar igen :)

Jag använde mig av lite tips från youtube och en stilmall från SnyggareBlogg.se och headern har jag sen gjort i Photoshop helt själv ;)

Jag vet inte riktigt vad mer jag ska skriva, men vi hörs väl snart hoppas jag! :)

Hejsvejssss


RSS 2.0