måndag?

hejsan.

idag är det måndag.
jag tycker visserligen att det känns som om det är lördag, och det är inge bra.

vi hade studiedag idag, så dagen spenderades i mitt "helg-hem", i oxelösund hemma hos fröken rodas.
vi kollade på AMA och sen så åkte vi in till nyköping och sprang omkring och letade efter ett par vantar till anna.

efter det bestämde vi oss för att käka något eftersom att vi inte hade ätit något annat än frukost...
vi hamnade iaf på mc donalds, det enda stället i nyköping som är någorlunda billigt, tyvärr.
sen så åkte vi hemåt, hon tillbaka till oxalösund och jag mot stigtomta.

jag övningskörde faktiskt hela vägen från stan och hem, väldigt läskigt med tanke på att det var både mörkt och halkigt, men det gick superbra, vi överlevde ju!

aja, väl hemma så började pappa och jag med att säkerhetskopiera min mobil och sedan gjorde vi en fabriksåterställning, så den senaste timmen har jag suttit och laddat ner alla apps igen.
och förhoppningsvis så ska den inte stänga av sig som den gjorde förut...

aja, nej nu ska jag ta och göra mig iordning och hoppa ner i sängen :)

hejsvejs.

baka baka liten kaka

hejhej.

idag har dagen varit lite konstig.
eller jag vet faktiskt inte om den har varit det, men det känns som om den har varit det..

igår kväll så lämnade oscar och jag över bröllops-dags-presenten till mamma och pappa, pappa visste i och för sig redan om det men men, i alla fall så blev mamma jätteglad :)
så i morse var hon typ glad och pigg när jag kom upp. vi åt frukost samtidigt och hade det väldigt mysigt.

sedan gick jag genom alla snö ( :D ) till bussen och åkte med den till stan, där jag träffade anna, och sen åkte vi till tessin.

första lektionen var samhäll, och jag vågade äntligen fråga johan vad jag hade fått på historieprovet vi hade veckan innan, jag trodde att jag hade failat totalt och jag har funderat på hela veckan varför han inte har snackat med mig om att komplettera provet, som en del andra i min klass har fått göra, men jag tänkte nog "esch, han fattar väl att jag inte kan skriva bättre..."

i alla fall så fick jag tydligen VG på provet. jag förstår det inte själv, och jag frågade honom hur jag kunde ha fått det, och han sa att jag hade uppnått de kriterierna, jag fattar fortfarande inte, för att jag vet att jag inte gjorde det, och jag förstår seriöst inte vad jag gör för att lura lärarna...

hur som helst så fick vi ställa frågor och sådant inför debatten vi har i morgon. jag känner att jag inte alls är redo, för jag har liksom ingen åsikt om det vi håller på med, jag vet inte vad jag tycker, och det är väldigt jobbigt "/

aja, efter det hade vi lunch och jaa...den gick väl att äta.

sen spelade hanna och jag klubba säl :)

sen hade vi matte, janne babblade om något, och ingen fattade om vad.

sen traskade anna och jag till folkets hus, där vi hade historia med johan, vi snackade om nationalism, och vad vi har för syn på sverige.  det var väldigt intressant.

sen så traskade jag och anna till bussen och vi åkte varsin buss hem sedan, och när jag kom hem var det bara att börja med maten, klimp och bacon.

sedan kom kajsa hem och jag fick berätta för henne att mamma och pappa hade åkt till linköping och att dom skulle komma hem i morgon.

mamma hade förberett mig på att kajsa kanske skulle börja gråta så jag blev ganska paff när hon typ studsade av glädje...men det var bra det :)

maten blev inte helt lyckad, men aja den gick att äta i alla fall ;)

efter det så gick kajsa och jag en sväng runt stigis med chico och när vi kom hem igen så började jag att baka kladdkaka, som vi ska äta snart :)

så nu ska jag plugga samhäll...

hejdå.

.

every time the bus stops at that bus stop,

i've been wishing that you're the one too get on the bus.

you never did.

until today.

memory.

jag sitter där med datorn framför mig. 
i dokumentet står det:

MATILDA ULMING  HISTORIATENTA

ME09 2010-11-18


jag hör hur tangenterna runt omkring mig smattrar, jag hör och ser hur lärarna cirkulerar runt mig, som hajar som ska attackera sitt byte vilken sekund som helst. jag bara sitter där och vet inte var jag ska ta vägen. samtidigt vet jag att springa därifrån inte är ett alternativ. det går bara inte.

"vart ska jag ta vägen? vad ska jag säga? vad ska jag göra?"
det är det enda som cirkulerar i mitt huvud, hur jag vänder och vrider på det, så får jag inte fram vad jag ska skriva i dokumentet.

allt jag hade pluggat in. allt jag hade läst om de senaste två dagarna var som bortblåst. det var helt tomt i mitt huvud.

jag läser igenom alla frågorna för tredje gången. hallå? hjärnan? kan du inte försöka hjälpa till lite?

efter ett par minuter till, och efter att jag har läst igenom pappret några gånger till så börjar mitt huvud fyllas av några ord som känns bekanta "rom, grekland, medeltiden..." jag skriver ner dom i dokumentet. 

en och en halvtimme senare går jag därifrån. jag har skrivit ner allt jag kommit på under den tiden. det är inte mycket. men jag satt i alla fall tills lektionen var slut.

jag är inte nöjd. jag mår piss över det här. jag vill inte veta mitt betyg. jag vill bara gå vidare.



pweh



hejsan.

idag är jag glad.

eller jag är glad nu iallafall :D

hihi, den här dagen har varit sjukt jobbig, men den har även innehållit en massa roliga stunder som är värda att minnas <3

det är torsdag kväll och jag har inte en enda läxa till imorgon! så j*vla skönt! :D

jag har haft mina prov den här veckan, det har varit förj*vligt rent ut sagt, men nu har jag gjort dom, jag vet att jag har minst godkänt på 2/3 så jag är mer än nöjd :)

nu bakar jag kladdkaka som tyvärr inte ska ätas upp av mig :(
den ska nämligen lämnas till spanskan imorgon för att sedan säljas på lördag, då det är öppet hus på tessinskolan.

ni är mer än välkomna dit (jag kommer tyvärr inte vistas på tessin, utan på folkets hus där media håller hus)

men, jaa nu ska jag snart ta ut kakan ur ugnen och sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra, gå och sova kanske..det skulle vara bra..

men vi hörs.

hejdå.

1700 f.Kr-1914 e.Kr på 2 dygn

hejhej.

igår och idag har jag suttit och pluggat till historiaprovet vi i me09 har imorgon.

väldigt kul, nej inte speciellt. men det är ganska intressant att kolla på alla frågor och svar och kommentarer som kommer upp på facebook-gruppen våran lärare har gjort, för att hjälpa oss inför det här massiva provet.

det gäller ju bara en fjärdedel av historiebetyget, så det är lugnt, jag har gott om tid på mig att fixa ett högre betyg än G...

aja, nej jag ska skippa in sovmorgon imorgon för att åka till skolan och plugga, kul!

men vi hörs.
hejdå och godnatt.

1+1=2?

Hej.

Jag sitter här med världens roligaste bok...nej nu ljög jag.

Jag försöker nämligen plugga matte, fungerar inte så jättebra när man inte förstår hur man ska göra..
och jag har tyvärr inte många som jag kan fråga, min bror kommer inte ihåg hur man gjorde och mina föräldrar, jaa, asså det är lite läskigt, för jag har börjat märka att jag är i deras nivå i att kunna saker, visst de har livserfarenhet, men jag kan mer än dom i vissa lägen, det är grymt läskigt!

iallafall så kan de inte heller så mycket från matte c, och jaa, då blir det lite svårt att fråga dom..
och kom inte och säg att jag ska läsa exemplen, för de suger verkligen!
och våran mattelärare är ungefär på samma nivå som dom.

jag vet inte om det är något fel på hans sätt att lära ut eller om det är jag som är dum i huvudet, men jag förstår verkligen inte vad han snackar om, och gör där framme på tavlan...det är sååå jobbigt, jag vet liksom inte vad jag ska göra!

ah men gud! jag klagar bara på den här bloggen nu för tiden känner jag...

förlåt, jag är i en depperiod just nu, kan bero på att jag har sjukt mycket att göra i skolan.
tre prov denna vecka (ett avklarat) och två läxförhör. en inlämningsuppgift (lämnades in idag).

hoppas verkligen att den här veckan snart är slut, helvete! den har ju precis börjat!
aja, ska försöka överleva.

nej, nu ska jag nog leta fram silvertejpen så jag kan få igen mammas käft imorgon på utvecklingssamtalet...

hejsvejs.

IPRED

Hej.

Jag vill säga mina åsikter om nedladdning.

Till att börja med tänker jag bara säga att jag laddar ner, både film och musik.

Jag tycker själv att det inte är bra att ladda ner, med tanke på att det är precis samma sak som att gå in i vilken affär som helst där de säljer filmer och ta en DVD och sedan gå ut ur affären, utan att betala för den.

Jag vet att det är precis lika olagligt, men det känns ju inte så. du har inget butiksbiträde eller övervakningskamera som stirrar dig i nacken. Det enda du gör är att klicka på en länk, och sen dröjer det en stund och sen "vips" så har du filmen där. enkelt, billigt, och du har inte behövt åka till stan för att få tag på filmen, heller.

Anna visade mig den här filmen i somras, och jag upptäckte andra anledningar till att inte ladda ner:


Han har sååå rätt i det han säger! jag älskar det med Magnus Betnér, han säger det han tycker och står för sitt ord. Han vågar säga sådant som andra ståuppare inte skulle våga säga, och han säger det inte som ett skämt, utan han är verkligen gravallvarlig, och ändå så sitter man och skrattar så man får kramp i magen!

Iallafall, så stämmer det ju det han säger, varför ska inte artisterna ha sina pengar? varför ska dom inte få betalt för att skriva sina låtar? och regissörerna, varför ska dom inte få tillbaka de miljontals med kronor som de har lagt ut för att få fram den här filmen?

Tänker man på det sättet så är 150 spänn för en dvd väldigt lite pengar helt plötsligt...och 9 kronor för en låt är inte heller speciellt mycket.

Jag har gått kursen Rörlig Bild A, jag vet hur lång tid det tar att filma och redigera en film. Och den längsta filmen vi gjorde var 10 minuter lång, max. Det tog seriöst mer än 10 timmar att framställa den filmen. Tänk då på hur lång tid det tar att göra en film som är 1,5 timmar! Och det är inte speciellt många filmer nu för tiden som är så långa, de flesta är ju uppåt 2 timmar...

Men jag vet fortfarande inte om jag har lust att slänga ut 150 spänn på en film jag inte har sätt, och sedan upptäcka att den inte alls var bra, då blir man ju ganska besviken.

Så jag tänker såhär:

Ladda ner för att kolla på filmen första gången, sedan bedömma om den är värd att köpa eller inte.

Det blir ju nästan som att gå på bio, fast man lägger inte ut de där 90 kronorna...

Aja, det va min åsikt. argumentera gärna emot :)

Hejdå.

.

känslor är jobbiga.
varför har vi dom?
dom är ju ändå bara i vägen för allt.

att få en knytnäve i magen varje gång
jag ser ditt namn är inte så kul.
hur blir man av med känslor?
går det att operera bort dom?
gör det på mig, snälla.

depp.

pic's V


uppdateeering

hihi, egentligen borde jag lägga upp en massa bilder som jag har redigerat...men guess what?
jag har inte redigerat några bilder...hm..

trodde seriöst att jag skulle sitta och fixa till varenda bild i photoshop, nu när jag har ett fullt fungerande, med en kalibrerad skärm och allt..men jag har liksom inte haft lust att redigera några bilder :S

BTW så har det "snöat" hela dagen idag! helt sjuukt!

var ganska glad imorse innan jag gick ut och upptäckte att det var slask på vägen -.-
med dyngsura fötter satte jag mig på bussen, som sedan gick sönder lite grann och blev typ 20 minuter försenad...men aja, jag kom fram till folkets och upptäckte att jag hade glömt nyckeln hemma, (kul!)
så jag skickade ett sms till mami, som hittade en johanna som väntade på 5 i 9- bussen, som aldrig kom, för den hade krockat i Vrena...

bevisar det här att vi i Sverige inte är förberedda på någonting? jag menar hallå! vi bor i ett land med årstider, och ändå så är det så att så fort det snöar lite så blir det kaos i trafiken, bilar sladdar av vägen, bussar blir försenade och tågen, ja jag vetefan vad dom gör men någonting annat än att gå som de ska gör de...

jag tycker att vi skulle kunna lära oss att det faktiskt kan komma snö i november, det har ju gjort det förut så varför inte i år?

och dessutom så sa de tydligen på radion, tvn och det stod i tidningen i morse att det skulle snöa typ 2 dm idag, då kanske man kan förbereda sig någorlunda?

aja, jag älskar snö, men hatar slask. så jag blev bara glad när jag kollade ut genom fönstret och såg att marken var täckt av något vitt :) men jag vill även att det ska vara ett par minusgrader då också, och inte en plusgrad :(
aja, nu sitter jag hemma iaf och imorron ska jag räkna små elektronikprylar på pappsis jobb tillsammans med Hanna, Linnea och Anna :)

hejsvejs.


d r e a m

it all feels like a dream. i can't believe it.
i can't imagine in any way that this is really happening.
it's too good to be truth.
this is not really happening, is it?
i have no idea. no f*cking idea.
and seriously, i don't want to wake up from this world.
i wanna live here forever, in this happy bubble.
but i suppose that something, or someone, is eventually going to crack the surface.
and i will sink down in a deep depression sea.
i have no idea if that made any sense at all...but hey, i guess you'll have to read my blogg, as i would think, and if you can do that, i think you maybe can understand what my point is.
anyway, no i'm going to see what anna wrote on msn, and...oh! 90210 just started again!
so...byebye!

FINALY!

här kommer mitt första blogginlägg från

MAAACEN! :D

hihihihihihi :)
jag lovar, hela klassen strååååålar :D
jag kan knappt sitta stiiiill :D
snart är engelskan slut och då ska jag upptäcka allt nytt som macen kan göra som inte pc kan.
and no we´re having english-lesson, so...

byebye :)

ps-crap

 
 
 
 
 

fail

tro, hopp och
kär...    besvikelse.



t r ö t t



RSS 2.0