mässa och annat skit


Hejsan.

Här sitter jag nu i min säng med pyjamas och chattar med Anna Rodas om morgondagen. Och typ matteprovet vi har på torsdag och fredag.

Matteprovet kan bara typ ta självmord, helst innan torsdag då. Varför? Jo, jag ligger liiiite efter i planeringen och har alltså inte gjort allt man ska ha gjort, och även ska kunna på provet. Inte mitt fel, hur kan det vara mitt fel när min lärare tar upp alla lektioner med meningslösa genomgångar som man ändå inte förstår något av. Och när vi frågar om vi kan få jobba istället för att ha en genomgång, eftersom vi ligger efter, vad får vi för svar då? jo:
"Ni får väl lägga ner lite energi på matten utanför skolan också, ni kan ju inte bara plugga på andra ämnen hela tiden..."

hm...nej, kanske inte, men om man behöver hjälp då? är det rätt att man ska få sitta hela lektionen och vänta på hjälp, men sedan upptäcka att jag aldrig kommer hinna få hjälp innan lektionen är slut? är det mitt fel? för att han förklarar så dåligt att jag inte fattar?

*arg tjej*

Nej, nu går vi över till det liiiite gladare ämnet. Morgondagen.

Imorgon är det nämligen Gymnasiemässa på Rosvalla, dit ALLA nyköpings niondeklassare ska komma och försöka lista ut vad de ska gå för linje om ett halvår. Hela Me09 ska vara där och försöka hjälpa dem med det :)
Det kommer troligtvis bli maaaassoor med folk, och sjukt många som ställer frågor, men det kommer nog gå superbra iallafall :)

Jag hoppas verkligen att det är många som kommer och är intresserade av sin framtid, och att de försöker tänka på både vad de tycker är kul, men även vad de vill göra i framtiden, om de vill jobba direkt efter gymnasiet eller om de vill plugga vidare, eftersom Media är en studieförberedande linje så kan man (tyvärr) inte skaffa ett jobb inom media direkt efter studenten.

Nej nu tror jag att mitt hår har torkat, så ska fixa det lite så att jag slipper gå upp så tidigt imorgon *latmask*

Hejdå.



lillasyster


föräldrarna åker på informationsmöte om högstadiet.

lillasyster: matilda...
storasyster: jaa?
lillasyster: får jag baka en kladdkaka..?
storasyster: eh, nej. vi har ju inte ätit upp den du bakade igår.
lillasyster: neej, men jag vill baka en iallafall..
storasyster: men nej det får du inte.
lillasyster: okej... :(

storasyster går ut och går med hunden. kommer hem 40 minuter senare och går in på sitt rum.

*skrammel*

hon går ut i köket och ser sin lillasyster som håller på och plockar fram grejer och ingredienser till en kladdkaka.

lillasyster: jag smsade mamma och hon sa att jag fick baka när du kom hem igen.
storasyster: *suck*



Tillåtet?



Hejsan.

Är det tillåtet att ha en dålig dag?

I sånna fall är den dagen idag. Allt har bara gått åt helvete.

Jag vill inte fylla arton längre. Vill inte ha en massa ansvar. Vill inte känna att jag är vuxen, för hur ska jag hinna med att växa upp på 3 månader?

Jag vill verkligen inte att tiden ska gå framåt, den kan få stanna här, i den här tiden, kanske inte just idag, men någon annan dag, jag ska säga till vilken dag, när jag kommer dit.

Nu ska jag inte sitta här längre, för det har jag verkligen inte tid med.

Hejdå.



B.M.


Bruno Mars.

Det är allt jag tänker säga idag.




Söta små saker




Idag är det cirka två år sedan jag bestämde mig för att ha godisförbud.

Jag vill bara säga att efter två år, nästan helt utan godis, är inte godis gott längre. Det smakar bara socker, och att äta en marabou-chokladruta är som om en vanlig godisätare skulle äta o'boy blandat med socker och smör, det är inte gott...

Jag vet att det är vääääldigt många människor som inte tycker alls som jag gör och jag vet varför ni även tycker så. Jag har själv varit i den sitsen, jag vet hur gott man tycker att godis är, jag minns det. Men när jag nu äter en godisbit smakar det verkligen inget annat än socker och fett.

Godis är precis som nikotin, bara att det inte finns någon åldersgräns på det. Du blir beroende av det, du får en energikick och det är farligt för hälsan.

Många människor tänker inte på det, men det är verkligen så.

Jag upptäckte detta efter 2 månaders godisförbud. Jag tyckte att folk dagligen ställde frågan: "Kan vi inte köpa godis" eller sa: "Åh vad sugen jag är på godis". 

Jag upplever fortfarande att folk ständigt är sugna på något sött, jag anklagar dem inte, jag vet hur det är, tro mig jag blir också sötsugen, men jag har lärt mig att lägga band på mg själv när det gäller sötsaker.


Jag tycker inte att alla borde ha godisförbud (för då skulle godisfabrikerna vara tvugna att lägga ner och då blir en massa folk arbetslösa, osv...), men jag vill bara att folk ska få se vad godis är för mig, i min synvinkel.

Så fortsätt gärna att äta godis, men tyck inte att jag är konstig för att jag inte gör det.


Matilda Ulming





Holy Crap!

Hejsan.

Idag har det typ varit som en vanlig fredag

Första lektionen var som vanligt spanska, där vi började planera inför resan till Spanien vi ska göra om...eh...två och en halv vecka! :D
Jag är såååå taggad!
det enda som gör att jag inte vill åka dit är att vi måste intervjua några spanjorer, på spanska "/ och sen att vi kommer missa en massa i skolan, som gör att vi kommer hamna efter en massa, och få en massa läxor...

Efter spanskan hade jag matte det gick ganska bra, lyckades göra två tal idag, vilket var ganska duktigt för att vara mig...jag vet, jag skulle behöva göra mååånga fler tal men jag fattar verkligen inte varför vi räknar derivata, eller ens det andra, som heter typ biss, det är ännu knasigare än att primma.

Sen var det lunch, idag serverades det pasta med kycklinggryta, det var faktiskt ganska gott :)

Sedan var det premiär för den nya lektionen Mediekommunikation, och ja...jag förstår inte riktigt syftet med den, vi fick liksom lära oss hur kommunikation fungerar, och det lät som om han försökte förklara för oss hur en mail gick till. Att vi var "Sändare" och vi skickade ett "Meddelande" till en "Mottagare". Hallå? Vi är typ uppvuxna med mail och sms, vi fattar hur det fungerar.

Vi fick iallfall göra en övning där man skulle vara två och två, men eftersom att några av oss är lite speciella så fick Hanna, Anna och jag vara tre i våran grupp :P

Det hela gick iallafall ut på att man skulle förklara hur en bild såg ut medan den/de andra skulle försöka rita det hon/han beskrev, grejen var att vi inte kunde ställa några frågor, för det var en "Envägskommunikation".

Det var kul, men väldigt svårt och varken Anna eller jag fick något som liknade det Hanna försökte förklara :P
Det gick bättre när vi sedan fick pröva "Tvåvägskommunikation" som betyder att de fick ställa frågor.

När den lektionen var slut så sprang Anna och jag till bussen och åkte till stan, sedan gick vi till Albertssons och jag köpte teoriböcker och bokade en körlektion! :D 

Så nu ska jag bläddra lite i böckerna och se vad det står :)

Hejdå.


*gäsp* och "aj"

Hejsan.

Idag har jag halka till bussen, bussat hela vägen till Tessin, fått lära mig om hur man ska beté sig inne på en krog, och vad man får och inte får göra mot en polis/ordningsvakt eller annan tjänsteman/-kvinna.

Jag har haft matte, vilket inte gick sådär jättebra, vet inte varför kanske för att Anna inte var där, eller så var jag bara inte i min kropp idag (vilket kanske är förklaringen till saker som hände senare...*).

Jag har ätit äcklig fisk med äckligt ris, och ett glas med filmjölk och flingor.

Jag har sett Julia stå på (alltså som i på, som en balettdansös) tårna, utan skor, jag fick även se Emil försöka med skor, men faila, genom att tappa balansen, ramla och slå i knäna i golvet, vilket så gjorde min dag, så TACK! :D

Jag har haft idrott och gjort illa mig på skiljeväggen, så att en bit skinn och kanske lite kött försvann från min hand*. Jag har typ krockat/snubblat (jag vet inte riktigt vad som hände) in i Julia och då ramlat och slagit i knäna*. Jag har räddat ett mål, men även släppt in ett.

Jag har åkt buss, gått hem. Försökt och lyckats ta mig upp för uppfarten som var täckt med is. Jag har kommit på att jag skulle ha gått förbi ica och hämtat mitt paket som kom idag*. Så jag har även åkt bil till ica, blivit skrämd av en tjej som jobbar där, fått en ny väska och satt mig i sängen för att blogga om min allmänt konstiga dag.

Jag förstår om ni inte fattar ett piss, jag tycker själv att hela min dag har känts som en dröm där jag har transporterats till och från platser utan att riktigt varit medveten om hur jag kom från punkt A till punkt B (troligtvis med buss...)

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, peppa för vårterminen som börjar imorgon, kanske? Jag antar att jag kommer hitta på något iaf.

Hejdå.

första veckan har gått.

Hejsan.

Nu är den första skolveckan efter lovet nästan över. Det har varit skojigt att få träffa klassen igen och få lite rutin på dagarna, men att börja skolan igen med två prov och en slutuppgift kändes inte som en bra start på terminen.
Fast egentligen är det inte en start på terminen, eftersom att höstterminen slutar officiellt på tisdag. Men iallafall.

Jag har varit sjukt stressad, försökt få ordning på mitt bokomslag, blivit arg för att jag inte vet vad jag ska göra, fotograferat och redigerat en bild av ett sudd, försökt skriva på suddet i photoshop och få det att se ut som om det är skrivet på det i verkligheten. Jag har haft spanska och spanskaprov.

Jag har avslutat samhällskursen och failat totalt. Jag har skrivit in mig ordentligt på körskolan, men inte köpt något än eftersom de hade slut på böcker. Jag har beställt en ny väska och därmed blivit medlem på nelly.com. Jag har installerat min Bamboo-platta så att jag kan måla i photoshop.

Och jag dricker jordgubbs-tee och kommit på att jag älskar känslan när det varma teet kommer ner i magen och sprider sig som en varm våg genom resten av kroppen :)

Och jag har även fått reda på att jag är skoltrött. Fick diagnosen ställd idag, vilket känns väldigt skönt med tanke på att jag inte förstod varför jag inte pluggade fastän jag bestämt mig för att plugga, och sen får dåligt samvete dagen efter, för att jag faktiskt aldrig satte mig ner och pluggade.

Nej, nu kanske jag ska ta och göra klart mitt bokomslag som ska vara inlämnat på måndag, eller tisdag eller när fan det nu skulle vara klart.

Hej så länge,
och kom ihåg; var positiva! :D

TheLastDayOfTheLoov

Hej.

Jag ligger i min säng med datorn i knäet, tv:n påslagen och mobilen brevid mig. Jag känner att jag verkligen gillar att bo i detta land. För tillfället.

Jag är lite trött eftersom att jag inte sov så bra i natt, men aja, jag kan inte sova nu för då kommer jag inte kunna somna ikväll och då kommer jag stanna uppe halva natten, och då kommer jag försova mig och missa bussen imorgon, och då missar jag första lektionen i skolan, med all viktig information om vad som kommer hända framöver, eftersom att alla lärare slutar, typ.

Aja, jag tror jag ska laga mat snart.

Hejdå.


ps. det var det här jag jobbade på igår, en foto-uppgift som handlar om att vi ska göra tre reklambilder (det här är reklambild 2, den metonymiska bilden) som är miljövänliga, jag gör ett ekologiskt sudd ;)


2011.01.05

Hejsan.

Idag är det onsdag och jag är hungrig.
Haha, ne men typ nåt i den stilen ;)

Idag har jag vaknat hos Johanna, sov över hemma hos henne i bergshammar efter att vi va med Linn, Nora och Ida på gymnasiefesten på volym igår. Vi hade kul, men folket där hade ju kunnat vart lite roligare, musiken kunnat va lite bättre och golvet dansvänligare. Aja, vi hade roligt iaf ;)

Sen drog jag och Johanna som sagt hem till henne i Bergshammar och sov och sen vaknade vi och drog till stan, för Johanna skulle till Stockholm till sina kusiner så jag hamnade i Nyköping, ensam, i väntan på att min mor skulle sluta jobba.

Fick sedan reda på att min syster var på stan så jag ringde henne och gick med henne och hennes kompis på stan innan mamma kom och vi åkte hem.

Sen har jag typ suttit här sen dess :)
Nu vet jag inte vad jag ska göra, men jag ska nog försöka hitta på något så att jag inte somnar....

Hejdå.



RSS 2.0